Zastosowanie i Dawkowanie:
zgnilizna twardzikowa:
- pomidor (w szklarni), 10g w 10-12 l wody
szara pleśń:
- pomidor (w szklarni), 10g w 10 l wody
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, zamieranie pędów i kwiatów powodowanych przez brunatną zgniliznę drzew pestkowych:
- rośliny ozdobne (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni), 10g w 5-12 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza:
- marchew, 8g w 3-10 l wody
szara pleśń, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna:
- grusza, pigwa, 7,5-10g w 3-15 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, maczniak prawdziwy:
- groch siewny cukrowy (na strąki), 8-10g w 7 l wody
szara pleśń, zamieranie pędów maliny, antraknoza:
- malina, 8-10g w 7-10 l wody
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza:
- jeżyna, 8-10g w 7-10 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- pomidor (pod osłonami), 10g w 10-12 l wody
gorzka zgnilizna, szara pleśń:
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy:
- fasola i groch zwyczajny (na suche nasiona), łubiny: biały, żółty, wąskolistny, 10g w 4-8 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- bakłażan (pod osłonami, w szklarni), 10g w 8-15 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza:
- pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia, 8g w 3-10 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- seler korzeniowy (w gruncie), 10g w 4-6 l wody
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza:
- porzeczki: czarna, czerwona, biała, 8-10g w 5-20 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli:
- fasola szparagowa, 8-10g w 7 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- seler naciowy (w gruncie, pod osłonami, w szklarni), 8g w 6 l wody
zgnilizna twardzikowa, szara pleśń:
- szczypiorek (w gruncie), 8g w 3-10 l wody
szara pleśń, antaknoza:
- borówka amerykańska, żurawina, 8-10g w 5-20 l wody
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów (skażeniem przetrwalnikami Aspergillus spp.), nekroza kory winorośli (Phomopsis viticola):
- winorośl, 12g w 4-10 l wody
zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń:
- cebula, szalotka, czosnek (w gruncie), 10g w 3-10 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- ogórek, cukinia (pod osłonami, w szklarni), 10g w 2-15 l wody
- papryka (pod osłonami, w szklarni), 10g w 10-15 l wody
zgnilizna twardzikowa, szara pleśń:
- cebula z dymki (w gruncie), 10g w 3-10 l wody
szara pleśń, antraknoza:
- truskawka, 8g w 6-8 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli, zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy:
- groch zwyczajny (na świeże nasiona), 8-10g w 7 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- sałata głowiasta i liściowa, cykoria sałatowa (odmiany białe i czerwone w tym Radicchio), endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie (w gruncie, pod osłonami, w szklarni), 6g w 3-10 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy:
- fasola na świeże (zielone) nasiona, bób, 8-10g w 7 l wody
brunatna zgnilizna drzew pestkowych:
- czereśnia, wiśnia, śliwa, 6-10g w 6-15 l wody
brunatna zgnlizna drzew pestkowych:
- morela, brzoskwinia, nektarynka, 6-9g w 3-15 l wody
Uwagi: